Kijk onbeperkt series en films 67 Weergaven

  • Bekijk traileryoutube.com
The Turning 2020

The Turning 2020

Watch the children with care.Jan. 23, 2020UK94 Min.PG-13
Uw beoordeling: 0
0 0 Beoordelingen
what going on?

Samenvatting

Bekijk The Turning 2020 gratis online streamen

The Turning 2020 is echt een geweldige en enge film.Deze nieuwste versie van de klassieke, vaak aangepaste novelle van Henry James krijgt een grunge-make-over. Het straalt stijl en sfeer uit in de handen van regisseur Floria Sigismondi. De veteraan van de videoclip is slechts een paar goede voorbeelden in haar lange filmografie. Het James-bronmateriaal, dat met name is aangepast als ‘The Innocents’ uit 1961 met Deborah Kerr, is pure gothic horror. De setting is een kil, uitgestrekt herenhuis waar de dingen ’s nachts tegen het lijf lopen. Ramen en deuren slaan vanzelf dicht en fluisteren door stoffige gangen die uiteindelijk in schreeuwen veranderen. Ik geef absoluut de voorkeur aan komedies voor Coffee & Kareem 2020. Horrorfilms zijn niets voor mij. Ik ben teveel bang voor ze. Hou je van horrorfilms of zijn ze zo beangstigend voor jou?

Regisseur Floria Sigismondi’s “The Turning” is als de alt-rock neef van auteur Henry James. Van de met grunge doordrenkte soundtrack en historische setting tot de vurige feministische ondertoon. Dit is een ambitieuze eigentijdse kijk op de iconische, claustrofobische thriller. Betreft twee jonge wezen die hun verzorger psychologisch kwellen in een spookachtig, uitgestrekt landhuis. Het komt over als een vage, gerafelde aanpassing dankzij een gimmicky, dubbelzinnige climax die de reis ondermijnt. Bij gebrek aan een angstaanjagende angst, gespannen spanning en het verdienstelijke provocerende einde dat nodig is om de moderne gevoelens te doen landen, is deze verbeelding minder dan een klassieker.

Niemand had dit effect verwacht

Wanneer Kate afdaalt in haar waanzin, styliseert Sigismondi de sequenties met gauzy bloeien. Ze toont behendig aan dat vaak de meest gruwelijke details op de loer liggen in de schaduwrijke uitsparingen. Kate’s verstoppertje in de kelder op de oostvleugel zorgt voor atmosferische angst. Tijdens daglichtangst benadrukken Sigismondi en cameraman David Ungaro verder de esthetische tethering van licht en schaduw wanneer Miles woest op een stervende koi stampt terwijl de omringende boomdekking de gouden uurzon op zijn gezicht verspreidt. Dit is ook de volgorde waarin Wolfhard’s optreden als een proto-gothische tiener met een angstige houding het sterkst is. Het genuanceerde werk van Davis en de ondeugende zoetheid van Prince die verwijst naar iets sinisters, verhogen zowel het materiaal.

Dat gezegd hebbende, vullen de filmmakers het verhaal met overbodige details om het tijdloze verhaal te benadrukken. Dingen zoals het afbakenen van het jaar waarin dit plaatsvindt (halverwege de jaren 90, toen Gen X-dromen verdwenen na de zelfmoord van Kurt Cobain, waarnaar wordt verwezen), een MeToo-plotthread en een opzettelijk dubbelzinnig einde dat verwarrend of dom is eenvoudig, afhankelijk van de lens waardoor het wordt bekeken, telt niet veel op. Het onbetrouwbare aspect van de verteller is ook mislukt. Voorafschaduwing is onhandig, niet in die zin dat de filmmakers alles te vroeg weggeven (hoewel je misschien een stiekem vermoeden hebt), maar in de manier waarop het niet in de elementen wordt gelegd voor een spannende finale. Zoals het is, heeft het einde de neiging om veel van wat eerder was ongeldig te maken, en werd het een goedkope cheat.

The Turning 2020
The Turning 2020
The Turning 2020
The Turning 2020
Originele titel The Turning
IMDb Rating 3.7 2,987 Beoordelingen
TMDb Rating 5.7 63 Beoordelingen

Gelijkwaardige titels

Knives Out 2019
The Pale Door 2020
Bad Boys for Life 2020
Doctor Sleep 2019
Brahms: The Boy 2
Infamous 2020
It 2 2019
The Rental 2020
The Invisible Man 2020
Ava 2020
The Vast of Night 2020
Joker 2019