Kijk onbeperkt series en films 43 Weergaven

  • Bekijk traileryoutube.com
Motherless Brooklyn 2019

Motherless Brooklyn 2019

Oct. 31, 2019USA145 Min.R
Uw beoordeling: 0
0 0 Beoordelingen
what going on?

Samenvatting

Bekijk Motherless Brooklyn 2019 gratis online streamen

Al bijna twee decennia probeert Edward Norton zijn passieproject te realiseren. Een filmversie van Jonathan Lethems historische roman Motherless Brooklyn 2019. Nu is de film hier, met een paar tekenen van artistieke strijd. Maar desalniettemin een vurige en ambitieuze triomf voor schrijver-producer-regisseur-ster Norton. Je zou kunnen denken dat Norton met meerdere koppeltekens de verkeerde kant op zou gaan van trouw aan de hand van het aanpassen van Lethems bestseller over een onwaarschijnlijke privédetective uit New York met het Tourette-syndroom. Niet het geval. Norton heeft de setting van de roman uit de jaren negentig teruggebracht naar 1957. Spetterend zijn film noir met historische details die Lethem-fanatici kunnen bezighouden. Niet nodig. De geest, zo niet de letter van de roman, zit in de botten van deze filmversie.

Lionel’s gids en wijk is Laurie Rose van Gugu Mbatha-Raw, een politieke activist die Afro-Amerikanen helpt ontheemding te weerstaan; ze blijken meer gemeen te hebben dan ze aanvankelijk dachten, en Norton weerstaat de drang om het personage in een combinatie van liefdesbelang te veranderen en apparaat voor informatieverstrekking, waardoor Mbatha-Raw een echte persoon kan creëren met een geloofwaardige band met haar gemeenschap. Fans geven echter de voorkeur aan iets kosmisch, zoals Ad Astra.

Een interessante film over de Amerikaanse gemeenschap

Franks eerdere vermelding van ‘een gekleurd meisje’ stuurt Lionel naar Laura Rose. Het is een zwarte gemeenschapsadvocaat en activist die boven een nachtclub in Harlem woont. Cue de suggestieve jazzscore van Daniel Pemberton. Brengt haar dagen door met het nemen van grote steden in de stad, zoals Moses Randolph, een dun vermomde naam voor de polariserende New Yorkse bouwmeester Robert Moses. Alec Baldwin speelt Moses met een verfijnde zachtheid die het inherente racisme van een Trump-achtig personage dat minderheden wegduwde om zijn elitaire visie op een moderne Gotham te verwezenlijken, niet verhult.

Het op één na meest verrassende aspect van “Motherless Brooklyn 2019 gratis streamen” is wat het een publiekstrekker is. Van Minna’s vrouw Julia (Leslie Mann) tot Nortons collega’s en voormalige weeshuisgenoten tot Lauries supervisor, buurtactivist Gabby Horowitz (Cherry Jones). Het gaat naar de inwoners van de arbeidersklasse en de arme zwarte gemeenschap van Brooklyn. Er is ook een meedogenloze handlanger (Radu Spinghel).

De Chinatown-sfeer is puur opzettelijk van Norton. In zijn eerste regieperiode sinds zijn debuut in 2000 met de lichtstrip Keeping the Faith. Norton dient als zijn eigen bouwmeester op Motherless Brooklyn en de productiewaarden. Van de suggestieve licht-en-schaduw cinematografie van Dick Pope (Mr. Turner) en de vloeiende montage van Joe Klotz, zijn van het hoogste niveau. Zijn werk met andere acteurs is even voorbeeldig. Bekijk de magie die Willem Dafoe manifesteert in een rol die het best bewaard kan blijven.

 

 

Motherless Brooklyn 2019
Motherless Brooklyn 2019
Motherless Brooklyn 2019
Motherless Brooklyn 2019
Motherless Brooklyn 2019
Motherless Brooklyn 2019
Motherless Brooklyn 2019
Motherless Brooklyn 2019
Motherless Brooklyn 2019
Motherless Brooklyn 2019
Originele titel Motherless Brooklyn
IMDb Rating 6.8 24,997 Beoordelingen
TMDb Rating 6.9 410 Beoordelingen

Regisseur

Edward Norton
Regisseur

Cast

Edward Norton isLionel Essrog
Lionel Essrog
Bruce Willis isFrank Minna
Frank Minna
Gugu Mbatha-Raw isLaura Rose
Laura Rose
Alec Baldwin isMoses Randolph
Moses Randolph
Willem Dafoe isPaul Randolph
Paul Randolph
Bobby Cannavale isTony Vermonte
Tony Vermonte
Cherry Jones isGabby Horowitz
Gabby Horowitz
Leslie Mann isJulia Minna
Julia Minna
Ethan Suplee isGilbert Coney
Gilbert Coney

Gelijkwaardige titels

Radioactive 2020
I Still Believe 2020
The Banker 2020
Dreamkatcher 2020
Fifty Shades Freed 2018
Stargirl 2020
Bohemian Rhapsody 2018
Gemini Man 2019
The Last Days of American Crime 2020
Annabelle Comes Home 2019
Le Mans ’66 2019
The Rhythm Section 2020