Capone 2020

Capone 2020

May. 12, 2020Canada103 Min.R
Uw beoordeling: 0
0 0 Beoordelingen
what going on?

Samenvatting

Bekijk Capone 2020 gratis online streamen

Capone 2020 verraste kijkers over de hele wereld. Tom Hardy komt misschien het dichtst in de buurt van een Marlon Brando op dit moment. Niet alleen in de zin dat Hardy een Method-acteur is die van make-up en kostuums houdt. Hij heeft een theatrale, soms ronduit hambone-inslag. Maar ook daarin lijkt Hardy, net als Brando, te werken volgens zijn eigen interne logica, of die nu overeenkomt met wat er om hem heen is of niet. Hij is ook zoals Brando in dat wanneer Hardy slaagt. Hij is gedurfd wild en briljant en je kunt je niet voorstellen dat iemand anders origineeler of effectiever is. Zijn opzettelijke kunstmatigheid verbindt hem ook met een oudere generatie op het podium opgeleide filmsterren. Behouden een vleugje zaagsel en voetlichten groots. 

Hardy combineert opnieuw de onverschrokken inzet van de vroege Marlon Brando. Alphonse Gabriel Capone lijdt al meer dan 25 jaar aan neurosyfilis wanneer de film begint. De huid begint van zijn gezicht af te pellen. De openingstitelkaart vertelt ons dat “dit het laatste jaar van zijn leven is”, maar één minuut met de man is genoeg om te suggereren dat we al te laat zijn. Tussen zijn Swamp Thing-huid, Voldemort-ogen en een gorgelende stem waardoor het klinkt alsof iedereen die de gangster ooit heeft gedood op de een of andere manier in zijn keel is gestorven. Deze Capone staat ver af van de angstaanjagende kingpin die Chicago in een krijtstreeppak runde. Hij is paranoïde, koortsig en scheet zichzelf op spectaculaire wijze. Tweemaal.

Tom Hardy heeft geweldig werk geleverd

Andere keren is het alsof je naar een jonge Orson Welles kijkt die een puinhoopende oude man speelt in een kaalheid-simulerende huidskap aan het einde van ‘Citizen Kane’, die met tranende ogen naar de wereld staart. De film maakt ruimte voor andere acteurs. Waaronder Matt Dillon als Capone’s rechterhand, Kyle MacLachlan als maffia-arts, Linda Cardellini als Capone’s vrouw Mae en Kathrine Narducci als zijn zus Rosie. Maar het is in wezen een eenmansshow met ondersteunende spelers. Maar dit is een film voor mensen met sterke zenuwen. Voor mensen met zwakke zenuwen raad ik Spycies 2020 aan. Deze oplossing is perfect.

Onnodig te zeggen dat Trank en Hardy de voorbarige seniliteit van een eens ontembare Amerikaanse figuur niet uit de weg gaan. Integendeel, “Capone” is het afgezonderde verhaal van een “grote” man die rekening houdt met de verre herinnering aan zijn eigen zelfbeeld terwijl hij door zijn huis in Florida mompelt en een zekere waarheid probeert te vinden tussen zijn legende en de leugens die hij verteld om het te behouden. Tegenwoordig kan Capone zichzelf nauwelijks herkennen in de spiegel, laat staan ​​het beruchte icoon herinneren dat hij was.

Capone 2020
Capone 2020
Capone 2020
Capone 2020
Originele titel Capone
IMDb Rating 5.0 4,518 Beoordelingen
TMDb Rating 5.5 29 Beoordelingen

Regisseur

Josh Trank
Regisseur

Cast

Tom Hardy isAl Capone
Al Capone
Matt Dillon isJohnny Torrio
Johnny Torrio
Kyle MacLachlan isDr. Karlock
Dr. Karlock
Kathrine Narducci isRosie Capone
Rosie Capone
Jack Lowden isAgent Crawford
Agent Crawford
Noel Fisher isJunior Capone
Junior Capone

Gelijkwaardige titels

Parasite 2019
The Way Back 2020
All Day and a Night 2020
The Photograph 2020
The Banker 2020
Doctor Sleep 2019
The King of Staten Island 2020
Downhill 2020
John Wick: Chapter 3 – Parabellum 2019
Mulan 2020
Feel the Beat 2020
Joker 2019